Hozzávalók:
10 dkg túró
8 dkg méz
2 ek olaj
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
22 dkg liszt + a formához
1/2 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg szilva
8 dkg zabpehely
4 dkg vaj + a formához
10 dkg dió
5 dkg méz
1/2 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
Keverjük habosra a túrót a mézzel, az olajjal, a tojással és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a sütőport az átszitált liszttel együtt, és dolgozzuk simára. Pihentessük a tésztát hűvös helyen kb. 1 órát.

A töltelékhez pirítsuk meg a vajon a zabpelyhet és a durvára tört dió felét. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd keverjük hozzá a mézet és a fahéjat. 

A tésztát nyújtsuk kb. 30 cm átmérőjű körré, és béleljünk ki vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme legyen. Egyenletesen osszuk el rajta a mézes-diós zabpelyhet, és a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tetejét szórjuk meg a maradék aprított dióval. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, majd a formában hagyjuk kihűlni. Citromfűvel díszítve tálaljuk.