Simona Halep, Marija Sarapova és Garbine Muguruza után negyedikként a cseh teniszező biztosította a helyét a női teniszezők szezonzáró WTA-világbajnokságán, amelyre Szingapúrban kerül sor jövő vasárnaptól.
Babos Tímea az amerikai Alison Riske ellen játszik a tiencsini kemény pályás női tenisztorna második fordulójában 2015. október 14-én. (MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej) Babos Tímea a tiencsini kemény pályás női tenisztorna második fordulójában 2015. október 14-én. (MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej)
"Nagyon örülök, hogy sorozatban ötödször sikerült bekerülnöm a legjobbak közé - idézte a WTA honlapja a kétszeres wimbledoni bajnok cseh játékost. - Ebben az idényben voltak nehéz időszakaim, így különösen büszke vagyok, hogy ezzel együtt is kvalifikálni tudtam magam a tornára."

Kvitova hozzátette: minden évben nagy célja, hogy a legjobb nyolc játékos versenyén pályára léphessen, így már alig várja, hogy újra megküzdhessen a vb-n. A cseh teniszező 2011-ben, Isztambulban debütált a WTA-vb-n, s abban az évben meg is nyerte a versenyt.

Az idei viadal egyes versenyének fennmaradó négy helyére még kilenc játékos pályázik: Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Lucie Safarova, Flavia Pennetta, Timea Bacsinszky, Carla Suárez Navarro, Venus Williams, Karolina Pliskova és Belinda Bencic. A világelső Serena Williams ugyan ott lehetne Szingapúrban, de lemondta a szereplést, mert befejezte az idényt, s idén már nem akar ütőt fogni.

Párosban ugyancsak nyolc résztvevő lép majd pályára Szingapúrban, ennek a mezőnynek a francia Kristina Mladenovic oldalán induló Babos Tímea révén magyar szereplője is lesz. Ő az első magyar, aki ott lehet egy vb-n.

Forrás: MTI