Hozzávalók:
3 ek almalé
5 dkg aszalt vörös áfonya
20 dkg vaj
8 dkg juharszirup
1 tasak vaníliás cukor
citrom
3 db tojás
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg zabpehely
rétesliszt
70 dkg alma
5 dkg dió

Elkészítés:
Áztassunk 3 evőkanál almalébe 5 dkg aszalt vörös áfonyát. Dolgozzunk össze 15 dkg puha vajat 8 dkg juharsziruppal, 1 tasak vaníliás cukorral, valamint egy-egy csipet sóval és reszelt citromhéjjal. 

Adjunk a keverékhez egyenként 3 db tojást, majd keverjünk bele 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 1 tk sütőport és 12,5 dkg zabpelyhet.

Vajazzunk ki egy tortaformát, és szórjuk meg egy kevés rétesliszttel. A tészta 2/3-át nyomkodjuk egyenletesen a formába. Osszunk el rajta 70 dkg nagyobb kockákra vágott, hámozott almát. Szórjuk rá a lecsepegtetett áfonyát 5 dkg dióval együtt. 

A maradék tésztát szedjük kis darabokra, és ezt is szórjuk az almára, majd locsoljuk meg 5 dkg olvasztott vajjal, és süssük 180 fokon kb. 50 percig.