Hozzávalók:
260 g vaj
360 g liszt
200 g porcukor
6 db tojás
6 ek tej
2 tk sütőpor
300 g tejcsokoládé
300 g meggy
200 ml habtejszín
200 g fehér csokoládé
200 g tejföl
Elkészítés:
Vajazzunk és lisztezzünk ki 2 db, kb. 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát. Habverővel keverjük ki a puha vajat a porcukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, majd forgassuk bele a sütőporral elvegyített lisztet és lereszelt tejcsokoládét. Osszuk el az így kapott masszát az előkészített formákban. Süssük a tésztalapokat a 160 fokra előmelegített sütőben egyenként kb. 45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Azután vegyük ki, óvatosan szedjük ki a lapokat a formákból, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A megtisztított meggy 2/3-át, magozzuk ki, és aprítsuk fel. Tegyük a gyümölcsöt szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni. Öntsünk fémtálba 100 ml tejszínt, szórjuk bele a felaprított fehér csokoládét, és vízgőz fölött, kevergetve olvasszuk meg. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejfölt, azután forgassuk bele a megmaradt, kemény habbá vert tejszínt. Rakjuk az így kapott krémet a hűtőbe néhány órára, hogy besűrűsödjön.
Tegyük az egyik tésztalapot tálra, kenjük rá a krém 3/4-ét, szórjuk rá a feldarabolt cseresznyét, majd fedjük be a másik lappal. Simítsuk a tortára a maradék krémet, és osszuk el rajta a megmaradt, megmosott cseresznyét. Végül tegyük a süteményt a hűtőbe egy éjszakára.
Megjegyzés:
Fontos, hogy a csokoládé olvasztásakor a víz ne forrjon, különben túl gyorsan fog olvadni a csoki, és úgy darabos lesz. A meggyet elővehetjük a fagyasztóból is, de ízlés szerint cseresznyével is elkészíthető a torta.
0 Megjegyzések