Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol
6 db kemény tojás
250 g apróra kockázott bacon
500 ml tejföl
bors
1 kk őrölt szerecsendió
30 g vaj + a tálhoz
2 ek zsemlemorzsa
100 g reszelt trappista sajt

Elkészítés:

Főzzük 10 percig a rózsáira szedett karfiolt lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alatt hűtsük le. Főzzük keményre 4 db tojást, és miután megtisztítottuk, vágjuk négyfelé azokat. A bacont száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra. 

A tejfölt keverjük simára a maradék tojással, sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük a szerecsendióval.

Egy lapos, hőálló tálat vajazzunk ki, majd szórjuk meg a zsemlemorzsával. Rendezzük el benne a leszűrt karfiolt, majd a főtt tojást, szórjunk rá a pirított bacont, végül simítsuk rá a tejfölt, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Süssük a 160 fokos sütőben 40 percig.