Hozzávalók:

270 g liszt
fél tasak sütőpor
1 csipet só
100 g vaj
180 g kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
1 db tojás
fél db citrom kifacsart leve és lereszelt héja
1 ek tejföl
700 g szilva
2 ek búzadara
1 tk őrölt fahéj
5 db tojásfehérje
3 ek porcukor
1 ek citromlé

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáljuk tálba a sütőporos lisztet. Adjuk hozzá a sót, a felkockázott vajat, 80 g kristály- és az egyik tasak vaníliás cukrot, morzsoljuk össze, majd üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a citromlét és -héjat, alaposan gyúrjuk össze, és folpakba csomagolva legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Közben a szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük bele a lisztezett felületen kinyújtott tésztát. Szórjuk meg búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé osszuk el rajta a szilvákat. Szórjuk meg azokat a fahéjjal elkevert maradék kristály- és vaníliás cukorral. 

A tojásfehérjéket a porcukorral és az 1 ek citromlével verjük kemény habbá, és simítsuk a szilvákra. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sül. 

A kihűlt tésztát tálalás előtt hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.