Hozzávalók:
225 g vaj + a formához
225 g kristálycukor
5 db tojás
150 g mogyoróvaj
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
375 g liszt + a formához
300 ml tej

Elkészítés:
Keverjük habosra a szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral. Egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat.

Azután három részletben forgassuk bele a sóval és a szódabikarbónával elvegyített lisztet, végül állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejet.

Simítsuk az így kapott tésztát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és süssük a 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. Ezután vegyük ki, hagyjuk kihűlni a süteményt a formában, végül borítsuk ki belőle tányérra.

Megjegyzés:
Hozzávalók: 12 szelethez.

Ha a kuglóf teteje túl hamar pirulni kezd, fedd le egy darab alufóliával, és így süsd tovább a receptben megadott ideig.