Hozzávalók:

2 db vöröshagyma
fél kg lecsó paprika
1 nagy zöld csípős hegyes paprika
2 db chili paprika
1 db nagyobb krumpli
4 db nagyobb paradicsom
1 vastag szelet császárszalonna
1 vastag szelet füstölt sonka
fél szál csípős füstölt parasztkolbász
őrölt fekete bors
őrölt csípős piros paprika
napraforgóolaj

Elkészítés:

A hagymát darabolom, a szalonnát, a sonkát, s a krumplit pucolás után kockára vágom, a kolbászt szeletelem. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.

Olajon megsütöm a szalonnát és a sonkát, majd hozzáadom a hagymát, megdinsztelem. Majd jönnek a paprikák, a krumpli, végül a paradicsom. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt is. Elzárom a tűzhelyt, s hagyom, hogy hőtartáson még rotyogjon, majd tálalok.