Hozzávalók:
25 dkg főtt füstölt sertés hátsó csülök (csont nélkül)
1 l fűszeres főzőlé
2 db vöröshagyma (a főzőlével)
5 gerezd fokhagyma (a főzőlével)
2 db chili (a főzőlével)
3 db babérlevél (a főzőlével)
25 dkg lencse
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa a zöldjével
0,5 karalábé
0,5 zeller a zöldjével
1 db újhagyma zöldjével
2 db színes paprika
2 db chili
2 db paradicsom
2 db nagyobb krumpli
őrölt fekete bors
őrölt csípős fűszerpaprika
10 dkg csípős parasztkolbász
2 dl tejföl

Elkészítés:
A lencsét előző nap megtisztítom, megmosom, s beáztatom a csülök főzőlevébe.

Másnap a zöldségeket megpucolom, s tetszőlegesen felvágom. Hozzáadom a lencséhez, fűszerezem, s 45 percig főzöm.

Közben a csülköt felkockázom, a kolbász héját lehúzom, s felszeletelem. A levesbe teszem. 5 perc után tálalok.

Merek a levesből, kanalazok rá tejfölt. Kenyérrel fogyasztom.

Megjegyzés:
Az előző bejegyzésben:
Főtt füstölt sertés hátsócsülök
Ígértem, hogy rövidesen közzéteszem a csülök felhasználásával készült ételeket. Nos, az első.