A menekültek elől továbbra is le van zárva a Keleti pályaudvar, a bejáratot rendőrök őrzik, az épület előtt hatalmas tömeg várja, hogy továbbengedjék.
Polgárőröket is bevetnek

Az ORFK közleménye szerint a Keleti pályaudvar területén ezentúl polgárőrök erősítik a folyamatos és állandó rendőri jelenlétet, mert a bevándorlók létszáma drasztikusan megnövekedett az elmúlt öt napban. A döntő többségében magukat szíriai állampolgárnak nevező illegális bevándorlók az Európai Unió országaiba történő továbbutazáshoz érvényes úti okmánnyal, vízummal nem rendelkeznek, Németországba pedig Ausztrián vagy Szlovákián keresztül kívánnak eljutni.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar, a német és az osztrák rendőrség közös járőrei továbbra is rendszeresen ellenőrzik a Budapest, Bécs és München között közlekedő vonatokat. A magyar és a szlovák rendőrség közös járőrszolgálata pedig a Budapest és Pozsony között közlekedő személyszállító vonatok ellenőrzését végzi.

Érdemes a BKK-menetrendre is vetni egy pillantást, Facebook-oldalukon azt írják, ma hajnaltól, az első járatok indulásától kezdve hatósági zárás miatt a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibuszok valamint a 30-as, a 20E, a 30A és a 230-as autóbuszok továbbra sem érintik a Keleti pályaudvarnál lévő végállomásukat.