Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
paradicsomszósz
tejszín
sajt
A töltelékhez:
zsemlemorzsa
1 csésze ricotta
1 citrom reszelt héja és leve
friss kakukkfű

Elkészítés:
Vágjuk le a padlizsán végeit, hosszában szeleteljük fel, körülbelül 1 centi vastagságúra. Így 12 szelet lesz belőle, besózzuk majd állni hagyjuk. Itassuk le a szeletekről a felesleges vizet, majd egy nagy serpenyőben pirítsuk meg kicsit a padlizsánokat, épphogy csak színük legyen. Eközben készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a ricottát, zsemlemorzsát, citrom héját, levét, kakukkfüvet és a sót. Egy közepes méretű edénybe öntsük a paradicsomszószt. A tölteléket egyesével töltsük a padlizsánszeletek egyik végébe és tekerjük fel őket, majd helyezzük a tálba, locsoljuk meg tejszínnel. 20-25 percig süssük, ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.