Hozzávalók:
200 g friss (vagy mélyhűtött) eper
80 ml olaj
120 g cukor
1 tasak bourbon vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
2 tojás
150 g liszt
fél tasak sütőpor
csipetnyi só
70 g zabpehely
100 ml író
porcukor a meghintéshez
néhány szem friss eper a tálaláshoz

Elkészítés:
Az epret mossuk meg – távolítsuk el a szárvégeket –, csöpögtessük le, daraboljuk fel.
A tésztához keverjük az étolajat simára a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként tegyük bele a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. A sütőport, a sót és a lisztet keverjük össze, a zabpehellyel és az íróval felváltva – több részletben – keverjük a tésztához.
Az eperdarabokat (ha mélyhűtöttet használunk, fagyottan) óvatosan forgassuk bele.
A tésztát töltsük egy vajjal kikent és kilisztezett muffintepsibe, majd simítsuk el a tetejét. 
170 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig. 
A megsült muffinokat rövid ideig hagyjuk hűlni, majd hintsük meg porcukorral, tálaljuk friss eperrel. 

Megjegyzés:
A gyümölcs idény szerint megváltoztatható!