Miután szerda hajnalban elhunyt Bözsi néni, Puskás Ferenc, Aranycsapatunk labdarúgójának özvegye, megtudtuk, kik öröklik a házaspár vagyonát.
Szöllősi György, a felcsúti Puskás Intézet igazgatója elmondta a Borsnak, Puskásék 2011 októberében elhunyt lánya, Anikó a családjával egyetértésben úgy rendelkezett, hogy édesapja valamennyi, a labdarúgással és sporttal kapcsolatos trófeáját, sportfelszereléseit, érmeit, más becses relikviáit – köztük a Real Madridtól megszerzetteket is! – a Puskás Intézet kezelje.
Más forrásból megtudtuk, Öcsi bácsinak és Bözsi néninek Magyarországon és Spanyolországban is voltak laká­saik, ingatlanjaik. Azok előbb lányukra, Anikóra szálltak, majd az ő halálát követően a két Puskás unoka, illetve a három dédunoka lett a tulajdonos. Puskás Ferenc mindig is hangsúlyozta, valamennyi leszármazottjáról gondoskodik, nehogy az életben egzisztenciális gondjaik adódjanak. Becsületére legyen mondva, megtette.

A Puskás Ferenc név- és imázs­jogait a családi licenckezelő a PUSKAS.COM Kft. kezeli, abban – mások mellett – a két unoka üzlettárs, s a jövőben is azok maradnak, Szöllősi György pedig a kft. ügyvezetője. Puskás sportereklyéiről az igazgató megjegyezte, azok értéke felbecsülhetetlen, közülük többet legközelebb Manchesterben, egy angliai kiállításon láthat a publikum. Szöllősi tud olyan mezekről, amelyek beárazhatók, nemrég ma­gángyűjtőktől kerültek elő, s azok értéke darabonként 5–10 ezer dollárra (1,5–3 millió forintra) taksálható.

Forrás: Bors