Két pálya, ugyanott, és mégsem ért össze soha, bár mindketten Vásárosnaményiek.


Nemrég derült ki: Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő és az Operettszínház sztárja, Szerényi László ugyanott nőttek fel. Mindketten a Szabolcs megyei Vásárosnaményből származnak, és bár ugyanúgy a művészpályán érnek el sikereket, tegnap találkoztak éle­tükben először.

– Azt a szeretetet, őszinteséget nem lehet mímelni, csinálni, ahogy a kapun keresztül megláttam a kobakodat. Istenem, ez a gyerek... – árulta el Bangó Margit, mit érzett, amikor meglátta az Operettszínház színészét, akit otthonában fogadott, hogy megismerkedhessenek. 

– A mai napig Naményben tudok megnyugodni. Ahogy elérem a várost, lelassítok az autómmal, lehúzom az ablakot, és nagyot szippantok a levegőből. A sors fintora, hogy Margittal még eddig soha nem találkoztunk – mondta Szerényi László – aki augusztusban a Szentivánéji álom címû musicalben szerepel Baján –, mire a Kossuth-díjas énekesnő így kontrázott: 

– Olyan földből, ami Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van, ilyen jó, zsíros, fekete földből csak ilyen jó termések születnek – mondta a művésznő.