Elfogtak egy venezuelai kokaincsempészt és két drogkereskedőt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) munkatársai Budapesten. A kokaint a gyomrában Magyarországra csempésző külföldire egy VIII. kerületi panzióban csaptak le.

Havariapress - A KRNNI nyomozói bűnügyi információk alapján csaptak le egy drogbanda három tagjára. Egy józsefvárosi panzióban elfogtak egy 58 éves venezuelai férfit, aki kábítószert adott ott át két megbízójának.

A megbízók - egy 47 éves horvát és egy 40 éves montenegrói férfi - még a rendőri rajtaütés előtt eltűntek a panzióból a kábítószerrel együtt. A rendőrök azonban rájuk találtak, egy órán belül elfogták őket a VI. kerületben.

Elfogásakor egyikük a kapszulákat eldobálva próbált megszabadulni a bizonyítékoktól. A gyanú szerint a 621 gramm kokaint a venezuelai férfi 47 kapszulában, a gyomrában csempészte Magyarországra.

A kábítószert átvevő gyanúsítottak nemzetközileg is keresett, körözött bűnözők. A Pesti Központi Kerületi Bíróság mindhárom gyanúsított esetében elrendelte az előzetes letartóztatást.