Az MNT részben a saját forrásaiból, részben pedig a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával több mint 100 helyszínen osztott ma csomagot. Az ajándékokat az MNT tagjaitól és tisztségviselőitől vehettél át a kisdiákok, Magyarkanizsán és Bácskossuthfalván a csomagosztáson jelen volt Magyarországról Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a nemzeti tanács elnöke Hajdújárásra és Királyhalmára látogatott a tanév első napján.

Dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke sok boldogságot, eredményt és zökkenőmentes tanulást kívánt a kisdiákoknak a 2013/14-es tanévben. „Négygyermekes családapaként a tanév első napján otthon is megtapasztaltuk, hogy a nagy öröm és várakozás mellett volt egy kis félelem és csalódás az iskolába indulás előtt. Minden jó dologban van valami nehézség, valami fáradság is – az iskola is ilyen. A siker, az eredmények és a barátságok mellett, lesznek könnyek és kudarcok. Az iskola az a hely, ahol megszerezhető a tudás, ami az életben a legjobb befektetés. A tudáson keresztül megbecsülnek benneteket, a tudásnak köszönhetően lesz munkátok, büszkék lesznek rátok és önbizalmatok is lesz, ha itt megszerzitek a tudást” – bátorította az iskolába indulókat Korhecz. Az MNT elnöke három intézményben határozta meg a felnőtté válás kulcsát: az egyik az iskola, a másik a család, a harmadik pedig az egyház. „Ez a három intézmény segít, hogy igazán nagybetűs felnőttek legyetek, hogy a gyerekeitek és unokáitok is büszkék legyenek rátok” – mondta dr. Korhecz Tamás a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola tanévnyitóján.

Kozma Szilvia, a hajdújárási elsősök tanítónője elmondta, hogy tapasztalata szerint a szülők anyagi helyzete évről évre romlik, nagyon nagy segítség, hogy az iskolakezdési tanszercsomagra nem kell költeniük. „Sokan tudnak az MNT ajándékcsomagjairól. Már a tanévkezdés előtt érdeklődnek a családok, hogy mit kell beszerezni az iskolakezdéshez. Most már az a gyakorlat, hogy kivárjuk az elsejét, belenézünk a tanszercsomagba és jóformán semmi nem hiányzik belőle” – mondta a tanítónő.

Néhány tanító úgy dönt, hogy az ajándék tanszerek egy részét az iskolában hagyják az elsősök, mivel az intézmények felszerelése is igen hiányos, másutt a teljes csomagot hazaviszik a diákok.

Basity Gréta