(MTI) – Húsz ember érkezett az M5-ös autópályán kora reggel történt tömegkarambol helyszínéről a gyáli közösségi házba, az ott kialakított krízisközpontban most tekintik át a további teendőket – közölte a Gyáli Járási Hivatal vezetője péntek délben az MTI–vel.

    Babák László tájékoztatása szerint a balesetben érintettek - a tömegkarambolt sértetlenül átvészelők - közül román, moldovai és orosz állampolgárokat vittek a közösségi házba, ahol egyelőre kávéval és vízzel kínálták őket, illetve tisztálkodásra is van lehetőségük.
    A hivatalvezető úgy tudja, hogy több ember érkezése már nem várható, ám a húsz rászorulóból valószínűleg öten – hatan éjszakára is maradnak. A végleges létszámtól függően a város egy másik intézményében oldják majd meg az elszállásolásukat. Természetesen a hosszabb időre segítségre szorulók meleg ételt is kapnak – tette hozzá Babák László.
    A Pest megyei kormányhivatal délelőtt közleményben tudatta az MTI–vel, hogy Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke azonnali intézkedéseket hozott az M5-ös autópályán történt tömegbalesetben érintettek megsegítésére. A kocsisorban rekedt embereknek ásványvizet osztanak, azoknak pedig, akik nem tudják folytatni az útjukat – például azért, mert a balesetben roncsolódott az autójuk – a gyáli közösségi házban alakítottak ki pihenőhelyeket.