Magas rangú nyugati és arab katonatisztek a korlátozott szíriai beavatkozást támogatják.

MTI - A Szíria elleni esetleges támadás csak bizonyos célpontokat érintsen - ebben értettek egyet tíz nyugati és arab állam vezető katonai tisztségviselői kedden egy Jordániában tartott tanácskozáson. "Arra jutottunk, hogy a célzott rakétatámadások jelentenék a legfelelősségteljesebb és legtartósabb választ, amennyiben szükségessé válik a nemzetközi közösség beavatkozása Szíriában" - közölte a jordániai hadsereg egyik illetékese.

A jordániai találkozón részt vevő küldöttségek tagjaitól származó információk szerint nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy adott esetben létrehozzanak-e egy repüléstilalmi zónát Szíria felett, és elpusztítsák-e a Bassár el-Aszad vezette szíriai rezsim légierejét.

Burhán Galjún, a Szíriai Nemzeti Tanács (SZNT) volt elnöke arra figyelmeztetett, hogy egy olyan katonai csapás, amely nem Aszad hatalomtól való megfosztására irányul, csak tovább bonyolítaná a helyzetet. "A korlátozott katonai válaszlépés csak ürügyként szolgálna Aszadnak arra, hogy még nagyobb bosszút álljon a szíriai népen" - hangsúlyozta az ellenzék tagja közleményében, amely kedden jelent meg szíriai internetes oldalakon.