Egyszeri repülési engedéllyel érkezett hazánkba a Sólyom Airways lízingelt Boeing–737 repülőgépe. Bár Álmos vezér megérkezett Magyarországra augusztus 18-án, ahogyan azt Vágó József, a Sólyom Airways Kft. ügyvezetője ígérte, hat órával később visszarepült az angliai Bournemouthba.

Egyszeri repülési engedéllyel érkezett hazánkba a Sólyom Airways lízingelt Boeing–737 repülőgépe. Bár Álmos vezér megérkezett Magyarországra augusztus 18-án, ahogyan azt Vágó József, a Sólyom Airways Kft. ügyvezetője ígérte, hat órával később visszarepült Bournemouthba – írja a nol.hu. A vezérigazgató közlése szerint alkatrészekért ment, de a fotók tanúsága szerint azóta is angliai városban van a gép.

A lap kérdésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság megerősítette, hogy magyar lajstromba vették a repülőt, amely HA-SHA regisztráció alatt repülhetne, ám a hatóság tájékoztatása szerint a folyamatos működéshez szükséges "standard légialkalmassági bizonyítványát" még nem állították ki. Független szakértők szerint műszaki okok lehetnek a háttérben, vagyis igaz Vágó állítása, hogy a gép alkatrészekért mehetett vissza Angliába. De az is könnyen lehet, hogy olyan alkatrészekért ment vissza Angliába, amelyeket még bele kell építeni a repülőgépbe.

A légialkalmasságit a lajstromba vételhez szükséges kérelemmel együtt szokták megkérni, így is szokta megadni a hatóság, ha minden rendben. A légialkalmasság elcsúszhat jogi és adminisztratív okok miatt. Jogi ok lehet egy vita a lízingcéggel, de ez esetben aligha teljesültek volna a lajstromba vétel feltételei. Adminisztratív lehet bármi más gond a papírokkal.