Május végégig 3,7 milliárd euró ingatlanbefektetést vonzott a közép-kelet-európai régió, 30 százalékkal többet, mint 2012 első felében.

MTI - A mezőny élén Oroszország áll 2,5 milliárd euróval, amely a teljes, 2012-es forgalom kétharmada - közölte a CBRE ingatlan tanácsadó csütörtökön az MTI-vel.

Lengyelország a 750 millió eurós befektetési értékével egyelőre kevésbé aktív az előző időszakokhoz viszonyítva, de a fejlesztés alatt álló ingatlanok száma - és több jelentős előszerződés - a befektetések felfutását vetíti előre. Május végéig 10 ügylet haladta meg a 100 millió eurós határt a régióban, ez a befektetők nagy volumenű beruházások iránti keresletét bizonyítja - állítja a CBRE.

Magyarországon 151 millió euró értékben zártak tranzakciókat, és ebben az értékben nincsen benne az újrahasznosítás céljából vásárolt üres ingatlanok forgalma, ami egyre jelentősebb Budapesten és az ország fontosabb ipari központjaiban. A magyarországi befektetés is több eddig, mint a tavalyi egész éves invesztíció volt.