Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután több közép-magyarországi kistérségre citromsárga riasztást adott ki.

MTI - Az OMSZ riasztási térképén megjelölt területeken kis valószínűséggel heves zivatarok alakulhatnak ki károkozó szél vagy nagyméretű jég kíséretében. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A korábbi figyelmeztető előrejelzés szerint csütörtök délután az országban egy-egy helyen, valamivel jobb eséllyel a közép-dunántúli régióban, Somogy megyében, Pest megye északi részén és Nógrád megyében nem zárható ki zivatar kialakulása. Az esetlegesen intenzívebbé váló zivatart kis területen viharos (70 km/h feletti) szélroham, rövid idő alatt nagy mennyiségű (20 mm feletti) csapadék és jégeső is kísérhet.

Az éjszakai órákban az északi, északkeleti országrészben szintén nem zárható ki zivatartevékenység. Pénteken napközben az északkeleti megyékben alakulhat ki zivatar, ami esetleg kisebb területen a fentebb felsorolt kísérőjelenségeket is magában hordozza.

A napi középhőmérséklet az ország döntő részén 27, 28 fok felett alakul. Inkább csak az északkeleti országrészben valószínű ettől elmaradó 26 fok körüli a napi átlaghőmérséklet.