Hatalmas veteményeskertet avattak fel a héten New Yorkban, Brooklyn egyik negyedében, hogy így is felvegyék a harcot a szegényebb lakosság körében járványszerűen terjedő elhízottsággal.

MTI - A Red Hook negyedben kialakított négyezer négyzetméteres kert egészséges terményekkel látja el a helybelieket és egyúttal oktatási és munkalehetőségeket biztosít a környék fiataljainak - hangsúlyozta  közleményében a város illetékese.

A Red Hook-i Városi Kertben helyi tinédzsereket fognak alkalmazni a terület gondozásához, és a termények egy részét a rászoruló családok között osztják szét, míg másik részét eladják, hogy ebből biztosítsák a kert fenntartását, amely egyszersmind oktatási és képzési központként is szolgál.

A kert egyike azon kezdeményezéseknek, amelyeket a New York-i városháza indított az elhízás elleni harc jegyében. A New York-i felnőttek több mint fele vagy túlsúlyos (34 százalék), vagy elhízott (22 százalék). A New York-i polgármesteri hivatal szerint óvodás kortól számítva minden ötödik gyermek elhízott.

Az elhízottság különösen az Egyesült Államok szegényebb lakosságának körében elterjedt, akik gyakran olyan városnegyedekben élnek, ahol nincsenek minőségi áruval rendelkező élelmiszerboltok vagy friss gyümölcsöt és zöldséget kínáló kereskedők.