A karalábét, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, a
karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet
leöblítjük és felaprítjuk.
Felforralunk egy liter vizet, beletesszük a karalábét, a
hagymát, a sárgarépát és a teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk és
fedő alatt, lassú tűzön kb. tizenöt-húsz percig főzzük. Kivesszük a levesből a
teatojást és a hagymát.
Közben elkészítjük a galuskát. Egy tojáshoz kb. egy
borospohár gríz és egy kevés só szükséges. A tojásfehérjét egy mély tányérban
villával felverjük, belevegyítjük a tojássárgáját, kevés sót és vékony sugárban
öntve hozzákavarjuk a grízt, annyit hogy ne legyen túl kemény. A keverést nem
szabad abbahagyni, különben kemény lesz a galuska, azonnal a fövő levesbe
szaggatjuk.
Készre főzzük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, tálaláskor
tejfölt adunk hozzá.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések