Hozzávalók: egy karalábé, 2 sárgarépa, egy kis fej hagyma, egy csokor petrezselyemzöld, pár szem bors, só, tejföl, egy tojás, gríz (búzadara)

A karalábét, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet leöblítjük és felaprítjuk.

Felforralunk egy liter vizet, beletesszük a karalábét, a hagymát, a sárgarépát és a teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk és fedő alatt, lassú tűzön kb. tizenöt-húsz percig főzzük. Kivesszük a levesből a teatojást és a hagymát.

Közben elkészítjük a galuskát. Egy tojáshoz kb. egy borospohár gríz és egy kevés só szükséges. A tojásfehérjét egy mély tányérban villával felverjük, belevegyítjük a tojássárgáját, kevés sót és vékony sugárban öntve hozzákavarjuk a grízt, annyit hogy ne legyen túl kemény. A keverést nem szabad abbahagyni, különben kemény lesz a galuska, azonnal a fövő levesbe szaggatjuk.


Készre főzzük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Forrás: stop.hu