Minden hét végén 70–80 ezer(!) fiatal fogyaszt partidrogot, de most egy különösen veszélyes amfetamin került forgalomba. Valószínűleg a dílerek sem tudják, mit árulnak. A múlt hétvégén három fiatal halt meg a kábítószertől, ketten Fejér megyében, egy fogyasztó pedig a fővárosban vesztette életét.

Patkánymérget kevertek a kábítószerhez – terjedt el az internetes közösségi oldalakon, miután néhány órán belül két fiatalember is életét vesztette feltehetően drogfogyasztás következtében, egy harmadik pedig súlyos rosszulléttel került kórházba.
A Bors szerint azonban nem patkányméreg felelős a halálesetekért, hanem por alakjában árult amfetamin. Valószínűleg a szer nagy tisztasága váltott ki végzetes reakciókat.
Ráadásul lapunk megtudta: a hétvégén nemcsak Székesfehérváron, hanem a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiáján is elhunyt egy fiatal, miközben még hét embert vittek be drog miatt az osztályra.
Megállt Laci szíve
A 27 éves csákvári fiatalember, P. László hétfőn reggel lett rosszul, aztán megállt a szíve. Lapunk utolérte a férfi rokonait, szerintük László nem volt drogfogyasztó. Főiskolára járt, kommunikációs szakon tanult. Sokat edzett a konditeremben, hozzátartozói úgy vélik: lehet, hogy a sportoláshoz akart valamilyen felpörgető szert szerezni.
A rokonok elmondták, a férfi halála után a rendőrség egy tasakban fehér port talált László szobájában. Tegnap a nyomozók már arról beszéltek a családnak, hogy amfetamint rejtett a tasak. László és a hétvége másik áldozata nem ismerték egymást.
Ketten őrizetben
A székesfehérvári B. Renátót szombaton délután vitték a székesfehérvári kórházba, a 18 éves fiatal másnap hunyt el.
A fiatalember információnk szerint egy házibuliban volt előzőleg. Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a halálát megelőzően feltehetően kábítószert fogyasztott.
– A hétvégén még egy fiatal került kórházba, valószínűleg kábítószer fogyasztását követően, ő elhagyhatta az intézményt. A fiatal meghallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a 23 éves R. Szilvesztert és a 26 éves H. Edinát. Ellenük visszaélés kábítószerrel bűntette miatt folyik eljárás – mondta a szóvivő, aki hozzátette, a rendőrség vizsgálja a halálesetek közötti összefüggéseket.
Orosz rulett
– A drogvásárlás az orosz ruletthez hasonlatos, 25 százalék az esélye annak, hogy a fogyasztó nem azt kapja, amit venni akart – vélekedik dr. Zacher Gábor, a Péterfy Sándor Utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályának vezetője.

– A hétvégén a mi osztályunkon is meghalt egy fiatal, ő amfetamint és penta-kristályt fogyasztott. Károsnak tartom, hogy egy-egy eset kommunikációjakor a rendőrség nem nevezi meg egyértelműen a bajt okozó szert. Most Székesfehérváron is pánik tört ki és elterjedt, hogy patkányméreg okozta a fiatalok halálát.
Sajnos a dílerek többnyire maguk sem tudják, hogy mit passzolnak tovább. Egy hétvégén az országban körülbelül 70–80 ezer ember fogyaszt valamilyen parti­drogot, tulajdonképpen csoda, hogy nem történik nagyobb katasztrófa.