Durva kegyeletsértést követtek el a másfél éve meggyilkolt Baunok házaspár ellen: megrongálták frissen elkészült síremléküket. A megrázó esetről lányuk számolt be az egyik internetes közösségi oldalon.

„Szemtanút keresünk! Drága szüleim frissen elkészült sírját valaki máris megrongálta, június 16–18. között valamikor” – írta ki közösségi oldalára Baunok Ágnes, a 2011 novemberében kegyetlenül meggyilkolt szolnoki házaspár lánya.


A mellékelt fényképen jól látszik, hogy mindkét síremléket a földre döntötték, a fedlapot is felszakították.
A sírkövet ledöntötték, a fedőlapot elmozdították. Szándékos volt?
– A betonon keréknyom látszik. Ha bárkinek bármilyen információja van, kérem, szóljon! Ha csak azt tudnám, hogy nem volt szándékos, már az is nagy dolog lenne – tette hozzá a fiatal doktornő.
Mint arról a Bors korábban beszámolt: Baunok Istvánt és feleségét másfél évvel ezelőtt rabolták el otthonukból. Megölésükkel M. Bélát, M. Tibort és H. Szabolcsot gyanúsítja a rendőrség.
A vád szerint a három férfi azért ment Baunokék szandaszőlősi házához, hogy hatvanmillió forintot szerezzen. Mivel az összeget nem kapták meg, elvitték a házaspárt és két autójukat egy Újszász melletti erdős részre. Brutálisan bántalmazták Juliannát, aki azonnal életét vesztette. Ezután mindkét áldozatot egy kútba dobták, István ekkor halt meg.
A rendőrség szerint ugyan érkezett hozzájuk bejelentés, a szándékosság ténye egyelőre nem tisztázott.
– A szolnoki Kőrösi úti temetőben az eddig még ismeretlen gépjármű vezetője feltehetően figyelmetlenül tolatott, és nekiütközött az egyik síremléknek, amiben anyagi kár keletkezett – tudtuk meg a sajtóosztálytól.
A gyilkossági ügy tárgyalása pénteken folytatódik a tanúk meghallgatásával a Szolnoki Törvényszéken. Úgy tudjuk, ősszel várható ítélet.