Hozzávalók a tésztához: 8 dkg liszt, 8 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 dkg kakaó, 2 db tojás

A krémhez: 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve, 2,5 dl növényi tejszín, 50 dkg túró, 1 dl tejföl, egy csapott evőkanál zselatin, reszelt citromhéj
A tetejére: tortabevonó csokoládé

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. tizenöt perc alatt készre sütjük.

A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük.

A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet, és egy-két órára hűtőbe tesszük. Majd kivéve leöntjük csokoládéval, és ismét egy-két órára visszatesszük a hűtőbe.


Megjegyzés: gyorsan össze lehet állítani, de több órát kell hűtőben tartani. A csokit nem szabad kenni rajta, mert az húzza magával a túrót. Öntsük rá jó langyosan és forgassuk, hogy mindenhol érje a csokoládé.          

Forrás: stop.hu