Hozzávalók a tésztához: 8 dkg liszt, 8 dkg porcukor, fél
csomag sütőpor, 1 dkg kakaó, 2 db tojás
A krémhez: 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, fél citrom
leve, 2,5 dl növényi tejszín, 50 dkg túró, 1 dl tejföl, egy csapott evőkanál
zselatin, reszelt citromhéj
A tetejére: tortabevonó csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,
majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. tizenöt perc alatt készre sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín
kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve
állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos,
a krémhez keverjük.
A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd
visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet, és egy-két órára hűtőbe
tesszük. Majd kivéve leöntjük csokoládéval, és ismét egy-két órára
visszatesszük a hűtőbe.
Megjegyzés: gyorsan össze lehet állítani, de több órát kell
hűtőben tartani. A csokit nem szabad kenni rajta, mert az húzza magával a
túrót. Öntsük rá jó langyosan és forgassuk, hogy mindenhol érje a csokoládé.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések