Tojáskrémes- vízitormás wasabis szendvics répával és bacon-nel – ebédre!


Sok helyen jártam már, és arra jöttem rá, hogy általában a szendvicset sehol sem reggelire vagy vacsorára eszik, mint nálunk, hanem ebédkor. Csak egy gyors egészséges és laktató szendvics. 

Ultragyorsan elkészíthető és annál is gyorsabban eltüntethető. Egy mozgalmas hétköznapon mennyei, főleg ha otthon készül, de egy kirándulásnál is jól jön. Én imádom, azt is szeretem hogy reggel semmi perc alatt elkészítem és otthoni ízeket varázsolhatok a sivár irodai konyhába. Van egy nagy kedvencem Arim tonhalas melegszendvicse, körtés-diós rukkola salátával, mondjuk ez inkább vacsi de isteni. Jöjjön hát ez a könnyű és egészséges tojáskrémes vízitormás szendvics, bacon nélkül vegáknak is.

VÍZITORMÁS – WASABIS TOJÁSKRÉMES SZENDVICS RÉPÁVAL ÉS MÉZZEL KARAMELLÍZÁLT BACON-NEL

Összetevők:
4 db tojás
1 csokor snidling
1 db citrom
 frissen őrölt bors, fehérbors, szerecsendió, só
1 vekni paillasse barna kenyér, vagy bármiylen sokmagos rusztikus kenyér
1 marék babyspenót
1 marék vízitorma culinarisból
2-3 db répa lereszelve
1 zacskó bacon
1 ek méz
1 tk wasabi
100 ml creme fraiche vagy tejföl
1 ek olívaolaj

Elkészítése
A tojásokat keményre főzöm, majd szépen kiszedegetem a sárgájukat és a creme fraiche-sel, wasabival, fűszerekkel a felaprított metélőhagymával, citrom lereszelt héjával és kifacsart levével elkeverem. A fehérjét apró kockákra felszeletelem. Beteszem a hűtőbe egy picit.
A bacont a a felhevített olajon a mézzel karamellizálom. Jó ropogósnak és picit édeskésnek kell lennie. Ha vegának készíteném mondjuk ugyanígy tennék a tofuval, isteni azzal is. A répákat megtisztítom és lereszelem, a babyspenótot és a vízitormát megmosom.

Összeállítom a szendvicseimet: felszeletelem a kenyeret, megkenem a tojáskrémmel rápakolom a bacont vagy tofut, esetleg grillezett sajtot. Ezután jöhetnek a zöldségek, hogy szép színes legyen a szendvicsem. Rányomom a tetejét, de ha menőzni akarok akk
or nyitva hagyom. Bepakolom egy cuki, mondjuk Butlerses ételhordóba és egy fincsi házi szörpivel a legrosszabb munkanapot is bearanyozza.

Forrás: stylemagazin.hu