AHHOZ, HOGY EGY IGAZI ZSÍRÉGETŐ GÉPPÉ ALAKÍTSD ÁT A TESTEDET NEM A KONDITEREMBEN KELL TÖBB IDŐT ELTÖLTENED, HANEM TÖBB IZMOT KELL MEGMOZGATNOD.

Minél több izomcsoportot mozgatsz át, annál több kalóriát égetsz el.” – állítja B. J. Gaddour a StreamFit.com oldal tulajdonosa. Ahelyett, hogy külön testrészekre koncentrálnál a gyakorlatok során, mint például a lábazás, próbáld meg egyszerre edzeni az egész testedet!

Ha megfelelő sebességgel végzed következő gyakorlatainkat, sokkal több kalóriát tudsz elégetni egy perc alatt, mint a kardió edzésekkel.

Vegyél kezedbe egy kézi súlyzót és csinálj 50 másodperc alatt annyi guggolást, amennyit csak tudsz. Tarts ezután tíz másodperces szünetet, mielőtt átmész a következő gyakorlatra.

GUGGOLÁS KÉZI SÚLYZÓVAL
A „forró krumpli guggolás” úgy hangzik, mint egy gyerekjáték, de a gyerekes név ne vegye el a kedvedet semmitől, hiszen ez az egyik leghatékonyabb zsírégető, amitől dolgozni fognak az izmaidat. Ha megfelelően csinálod, akkor ez lehet az egyik legjobban átmozgató gyakorlat, ami a nagyobb izomcsoportokat különösképpen jól átmozgatja.

SÍELÉS KÉZI SÚLYZÓVAL
Végre úgy tudod mozgatni a testedet, mint ahogy a síelők szelik át a pályát.

Helyezkedj el kis terpeszben és rogyaszd be a térdeidet, majd dőlj előre a felsőtesteddel. Ragadj meg egy-egy kézi súlyzót a két kezedbe és lógasd le a karodat a tested mellett. Kezdd el előre-hátra hintáztatni a karodat, úgy, hogy mikor legelöl kinyújtva vannak a karjaid, akkor teljesen egyenes gerinccel állsz. Hátralendítésnél a felsőtestednek körülbelül 45 fokban előredőlve kell lennie. Az eredmény egy szuper, hatékony gyakorlat, ami égeti a zsírt és növeli az erőnlétedet. Még erősebb edzést szeretnél? Akkor egyik kezedbe ragadj meg egy nehezebb súlyzót, a felsőtested meg fog feszülni attól, ahogyan megpróbálsz egyensúlyozni.

Forrás: menshealth.hu