Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újburgonya, 6 ek olaj, 40 dkg sertésszűzpecsenye, 2 szál zöldhagyma, 30 dkg eper, 1 cs petrezselyem, 5 dkg egész mák, 4 ek ketchup, 1 ek méz, egy púpozott ek mustár, 1 tk erőspaprika-krém, fél dl fehérbor

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Az újburgonyát alaposan megmossuk, ha kell, megkapargatjuk, de ha a leírtak szerint készítjük el, nem szükséges eltávolítani a héját. Az újburgonyát összeforgatjuk négy evőkanál, jól megsózott olajjal, és sütőlemezen elterítve a sütőben harmincöt perc alatt megsütjük.

A húst a hártyájától megtisztítjuk, megmossuk, egy centis szeletekre vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, a fehér részét levágjuk, felkarikázzuk. A hagyma zöldjét kirojtozzuk, azaz bevagdossuk, és jeges vízbe tesszük. Ettől szépen szétnyílik. Az epret jól megmossuk, megtisztítjuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.

Mélyebb serpenyőben, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk a mákot. Azonnal tányérra borítjuk, kihűtjük. A ketchupot, a mézet, a mustárt, a paprikakrémet, a bort és a mákot összekeverjük.

A már használt serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát négy-öt perc alatt pirosra sütjük rajta. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldhagymát, összeforgatjuk. Felöntjük a fűszeres szósszal, összeforraljuk, hozzáadjuk az epret és a petrezselymet, ezzel is éppen csak összemelegítjük. A sült újkrumplival, a hagymarózsával frissen-forrón tálaljuk.

602 kcal/adag

Tipp:
Az eper tisztítására oda kell figyelni. Először mossuk meg alaposan, de ne áztassuk. Csak ezután távolítsuk el a zöld csumáját. Így elkerülhetjük, hogy megszívja magát vízzel.         

Forrás: stop.hu