Küzdünk még mindig a diétákkal.... Nem tértünk (még) át a paleóra, de úgy gondolom, hogy legalább az édesség legyen egészséges. Mert kell néha desszert is, nem kéne magunktól mindent megvonni; tudjuk már, ha semennyit nem eszünk, akkor annál jobban és egyre inkább kívánjuk.

Barbinál akadt meg a szemem ezen a sütin, aki Renátától leste. Nagyon szuper lett! Persze nem pont ugyanolyan, mint az előzőek, de a mi ízlésünknek éppen megfelel. És azt hiszem, pont ez a lényeg!:) Aki szereti a nagyon mákos édességeket, az feltétlenül próbálja ki! Renáta reggelire ajánlotta, úgyhogy én az előbb ezt az adagot (nagyjából az egész tizedét) be is burkoltam magamba:) Puha, szaftos, még a paleo-édességekre fanyalgók sem tudnának semmi rosszat mondani rá! Ittam rá egy nagy pohár vizet, és tökéletesen jóllaktam vele.

Az egész sütemény szénhidráttartalma kb. 92 gramm, és legalább 10 nagy adag!

Hozzávalók nálam:

20 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék (kávédarálóban ledarálva, mert a zUram nem szereti....)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
4 kisebb (vagy 3 nagy) tojás
1 banán
1 alma
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
5 dkg nyírfa(por)cukor (szerintem ez pont a minimál mennyiség lett ahhoz, hogy picit édeskés legyen, aki nagyon édesszájú - mint én voltam régebben -, az tegyen bele kb. 2-3 dekával többet)
2 dl víz
1 evőkanál (házi) sertészsír

A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sóval, a szódabikarbónával és a szegfűszeggel. A tojást a cukorral felhabosítjuk, majd a zsírt is belekeverjük. A mákos elegyet és a vizet a tojásos keverékhez adjuk.

Végül a kettévágott, kimagozott, reszelt almát és a kis darabokra vágott banánt is beleforgatjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd újra átkeverjük.

Kisebb tepsi (26 x 20 cm) alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a tésztát, a tetejét szépen elsimítjuk.

180 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, ha közben nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk. (Tűpróba!) Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.