– MINDIG A KASZINÓ NYER. AZONBAN EZEKKEL AZ ÉLETHOSSZABBÍTÓ TRÜKKÖKKEL BIZTOSAN TOVÁBB FOROGHAT A KOCKA.

Élvezd a napfényt

Akár 40%-al is csökkentheted a szívbetegségek kialakulásának kockázatát már akkor is, ha egyszerűen elegendő D-vitamint fogyasztasz, állítják dán kutatók. A D-vitamin hasznosulásához pedig elengedhetetlen a napfény, a bevitelt pedig például olajos halakkal biztosíthatod.

Fogyassz húst

A koncok nem is az ellenségei az aortáidnak, számos tévhit ellenére. A karnozin nevű összetevője a húsoknak megvédi a ketyegődet azáltal, hogy meghosszabbítja a DNS telomer nevezetű részeit, amik egyébként a kor előrehaladtával rövidülnének. Azért figyelj oda, a napi ajánlott 300 gramm sovány hús legyen!

Kokó helyett zöld

Már az is nagyon ártalmas a szívedre, ha csak néha-néha nyúlsz fehér por után: havi egy alkalom már kimutatható károkat okoz. Egy ausztrál kutatás igazolta, hogy súlyos szívegészségügyi következményekkel jár a tiltott szer használata, mivel az megkeményíti az artériákat – ez pedig egyértelmű előzménye a szívrohamnak és az agyvérzésnek. A jó hír az, hogy ha leállsz és nitrátban gazdag zöldségeket is fogyasztasz (például cékla), vissza tudod fordítani a károkat.

Napi egy alma

Az alma fogyasztása különösen jót tesz a szívednek, mivel körülbelül 40%-al képes csökkenteni az LDL koleszterinszintedet. Ez az a fajta koleszterin, ami megkeményíti, elfárasztja az artériák falát a lerakódásával, és így direkt módon vezethet súlyos szívproblémákhoz.

Forrás: menshealth.hu