Ne keresd, csak csináld!

Mindannyiunk előtt, csak egy magasztos cél lebeg, hogy boldogok legyünk. Mindenki csak annak él, hogy a boldogságot megtalálja. Hol a szerelem, hol a gyerekeink, hol a karrierünk jelenti számunkra boldogságot, de amíg elérjük, amit szeretnénk, addig rögös út vezet. Hogyan teheted a kátyúktól teli utadat könnyen járhatóvá?

Mindannyian más lehetőségekkel jöttünk erre a világra. Valakinek tálcán nyújtva érkezik a vagyon, vagy a kapcsolatok, esetleg karrier lehetősége. Viszont, akinek ez megadatott, annak leggyakrabban egyáltalán nem ezekre van szüksége. Sokkal inkább vágyna barátokra, szerelemre, gyerekekre. Neked mi adatott meg?

Elgondolkodtál már rajta? Ami nekünk természetes az másnak a rég áhított vágya. És a mi másnak természetes, az a mi vágyunk. De sajnos nem lehet életet cserélni. Azokkal a lapokkal kell játszanunk, amit az elején leosztottak.

Hogy elérjük, a céljainkat rengeteg dolgot kell feláldoznunk magunk körül és magunkból egyaránt. Nem ritka, hogy elkeseredünk, és mindent borúsnak látunk, amikor úgy gondoljuk, már sohasem lehetünk igazán boldogok és minden elveszett, amit eddig tettünk.

Később persze rájövünk, hogy mindez nem igaz, csak egy kicsit hátráltatnak bennünket, de mindez rávilágít arra, hogy nem lehet boldogság nélkül boldogságot keresni. Homályosan hangzik? Ha nem vagy vidám és nem keresed az élet napos oldalát minden egyes cselekedetedben, akkor a végső örömben sem lehet részed, vagy ha eléred, akkor sem tudsz majd neki úgy örülni, mint előtte gondoltad.

Hogyan csinálj vidámságot magad körül?

Vicc csata

Manapság, már nem kell messzire menned egy kis stand-up comedy-ért, vagy egy humor műsorért. Kapcsold be a TV-t és nevess.

Csokoládé

A csoki köztudottan boldogság hormonokat termel, de önmagában ez sem elég. Ha túl sok mennyiséget eszel meg belőle, akkor a túl magas cukortartalom miatt mélyebb szomorúságba és levertségbe kerülhetsz, mint előtte. Csak mértékkel.

Mozgás

A mozgás feldob. De ne a konditerembe menj el izzadság túrára, hanem válaszd a természetet. Egy hosszú séta, egyedül a kutyáddal, egy kis játék és kergetőzés vele a parkban máris megdobogtatja a szíved, fellendül a vérkeringésed és a gondok is kezdenek halványulni. Vagy indulj futni a téli a havazásban. Ha megcsúsztál és fenékre ültél, akkor csak nevess. Képzeld el, milyen látvány lehetett ez másoknak és milyen humoros piruettet dobtál mielőtt a földre érkeztél.

Táncolj!

Ha nincs kedved, ahhoz, hogy bárkivel összefuss az utcán, és legszívesebben elzárkóznál a világ elől, akkor kapcsold be a rádiót, vagy tett fel a legbulisabb lemezed, állj fel az ágyra és táncolj, ugrálj, vagy csináld azt, amihez csak kedved van. Képzeld azt, hogy mindenki téged néz és csak arra kíváncsiak, hogy hogyan tudsz táncolni, úgyhogy hozd a legjobb formád, vagy egyszerűen csak őrjöng egyet.

Énekelj!


Ha már semmi sem válik be, vedd elő a karaoke programot, vagy a kedvenc CD lemezed és énekelj. Figyeld a hangod, figyeld mire vagy képes vele… vagy egyszerűen csak üvöltsd a kedvenc rigmusokat. Vagy vedd elő az általános iskolából megmaradt daloskönyvet és énekeld végig az összes népdalt, amire emlékszel. A mini dalfesztivál végére, sokkal nyugodtabb és vidámabb leszel!