A férfiak általában sokkal hamarabb érik el a gyönyört. Vajon mi az oka a természet igazságtalanságának?


A nemi izgalom és az orgazmus a férfiaknál viszonylag egyszerűen végbemegy, kis túlzással csupán hidraulika az egész. Elég hozzá annyi, hogy vér toluljon abba a bizonyos kis kitüremkedésbe. A nők számára viszont ahhoz, hogy agyuk aggodalmaskodó részét kikapcsolják, a neurokémiai csillagoknak is együtt kell állniuk.

Egy nőnek sokkal több kell annak érdekében, hogy hangulatba jöjjön, ellazuljon és kikapcsolja az amigdala nevű agyi területet.

Ezért mondják azt a szexológus terapeuták, hogy egy nőnél előjátéknak számít minden, ami 24 órával az aktus előtt lezajlott, egy férfinál viszont az előjáték három perccel a behatolás előtt kezdődik.

Ugyanakkor a nemek közötti eltérések száma már igen csekély, amíg tart az izgalmi állapot - a vizsgálatok során a kutatók vagy egyáltalán nem, vagy csak alig találtak agybéli eltéréseket orgazmus közben.

Hormontánc

A férfi testét és agytekervényeit orgazmus közben norepinefrin, dopamin és oxitocin önti el, ami fokozza az eksztázisélményt. Viszont amíg egy férfi nem tanulja meg, hogyan kell a szexuális izgalomért felelős központjait blokkolnia, addig a farok csóválja a kutyát.

Sokkal előbb fog eljutni az orgazmushoz, mint ahogy a párjának erre egyáltalán esélye lenne, mert egy nő tipikusan 7-18 perc után éri el a gyönyört.

A 15 legforróbb férfi szexfantázia (18+) A 15 legforróbb férfi szexfantázia (18+)

A tudósok felfedezték, hogy a férfiak gerincvelejében létezik egy gerincagyi ejakulációgenerátornak nevezett idegsejtcsoport, melyet az agy képes ki- és bekapcsolni. Az öv alatti agy feletti önuralom elsajátításához egy férfinak meg kell tanulnia a figyelmét az agya szexuális központjairól egy szexmentes témára összpontosítania, mint például egy bonyolult matematikai képlet fejben történő megoldása, ami viszont nem annyira illik a szenvedélyes pillanatok hevéhez.

Viszont alapesetben, amikor a normál vérmennyiség tízszerese tolul a férfi péniszébe, az orgazmus visszatartása körülbelül akkora kihívás számára, mint ha megpróbálna feltartóztatni egy száguldó vonatot. Talán ezért van az, hogy a férfiak igencsak hamar elérik az orgazmust. Némi gyakorlással azonban 7-13 percig vagy még tovább képesek magukat visszafogni.

Cikkünk Louann Brizendine A férfi agy című könyvének segítségével készült.

A hihetetlen sikerű A női agy izgalmas folytatásában a Harvard neurobiológia és pszichiátria professzora, Louann Brizendine a férfi agy különböző életciklusaival ismerteti meg az olvasót.

Életszerű példái és személyes élményei a tudományos értekezést egy mindenki számára érthető és átélhető kalanddá változtatják. Közérthető magyarázatokkal szolgál a nemek közti különbségekről az agresszió levezetésében, a térbeli tájékozódásban vagy az arckifejezések értelmezésében.

Forrás: nlcafe.hu