Vajon a nők nem azért szeretkeznek, amiért a férfiak? Miért nem szexelnek szívesen elköteleződés nélkül? No és a pasik vajon miért a "jó lányokat" választják társnak?

Mivel a hölgyek egy kissé másként működnek, mint a férfiak, talán nem is olyan meglepő feltenni a kérdést, vajon a szexet miért művelik és mi motiválja őket.

A szexhez való hozzáállásuk nem igazán attól függ, hogy könnyelmű vagy megfontolt személyről van-e szó. Vajon a mi kedvesünket mi motiválja a szexre?

- Úgy gondolja, mindenki csinálja

Sok nőt a társadalmi nyomás hatására kezd el szexuális életet élni - mert úgy véli, hogy "mindenki más csinálja." Ez azonban nem teljesen igaz. Egy felmérés szerint a főiskolai diákok például többet beszélnek a szexről, mint amennyit művelik - mégis, a nők azt gondolják, hogy a szexuális élet korai elkezdése számít normálisnak.

- Úgy véli, hogy a szexnek kapcsolat a folytatása

A legtöbb nő úgy gondolja, hogy a szex következménye a párkapcsolat. Egy felmérés azt mutatta, több mint a felük véli úgy, hogy a szeretkezés a párkapcsolat kezdete. Ám az igazság az, hogy minél korábban történik meg a szex, annál kevésbé valószínű, hogy abból tartós kapcsolat lesz.


- Le kell tesztelni egymást

A nők (és a férfiak is) úgy gondolják, ahhoz, hogy kiderüljön, igazán működik-e a kémia két ember között, a szexet is ki kell próbálni. Így valóban bizonyosak lehetnek abban, hogy szexuálisan is passzolnak-e egymáshoz.

Ám ha ez maximálisan így lenne, akkor azoknak a pároknak kellene leghosszabb ideje egy minden téren kielégítő kapcsolatban élniük, akik jó korán belevágtak egy forró szexbe. Egy több, mint 2000 ember bevonásával készült tanulmány azonban azt mutatja, hogy minél forróbb a szex, annál kevésbé kecsegtető a kapcsolat kimenetele.

- Szeretne a megkívánt, a vágyott nő lenni

Régóta tudjuk, hogy a nőknek kissé más szexuális igényeik vannak, mint a férfiaknak. Egy nő a szexualitást nem köti teljesítményhez és érzékenyebben érinti a dolog.

Ha egy hölgy találkozik valakivel, aki tetszik neki, akkor a "szexuális válasz" bekapcsol, ha pedig vége egy kapcsolatnak, és egyedül van, nem jellemző, hogy napi maszturbációval vagy pornófilmnézéssel kárpótolja magát. Ha egy szingli nő úgy érzi, szexelnie kell, az általában az érzelmi szükségletét jelzi egy párkapcsolatra.

- A nő a személyiséget is szexisnek találja

Miközben a férfiaknál inkább a biológiai szükségletek működnek, a nők nemcsak a fizikailag nagyon vonzó és "szimmetrikus" férfiakat részesítik előnyben. Számukra a személyiség, a humor, az önbecsülés, a társadalmi státusz is számít, sok más dolog mellett.

- Öregnek érzi magát ahhoz, hogy számítson a "rossz hírnév"

Egy nőnek bizonyos életkorban fokozott a nemi vágya, válaszul a csökkenő termékenységre. A termékenység csökkenésével a nők egy tanulmány szerint többet gondolnak a szexre, gyakrabban kívánják azt és intenzívebbek a szexuális fantáziáik is - hajlamosabbak egy-egy légyottra, sokkal inkább, mint a más életkorban levő társaik.

Forrás: eletmod.hu