A csőben sült brokkoli gyakoribb étel, de megéri kipróbálni
a sárgarépás változatot is! Hogyan készül?
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg nagyméretű sárgarépa
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg gomba
- 1-1 evőkanál vaj és liszt
- 2-2 dl tejföl és tej
- 2 húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 evőkanál szezámmag
- őrölt bors
- só
- a formához olaj és morzsa
Előkészítése: A sárgarépákat tisztítás után lapjában
félbevágom, majd mindegyik kerek aljából annyit vágok le, hogy a fél répa ne
billegjen. A levágott részeket - a megmosott gombával együtt - lereszelem. A
vajat a liszttel habzásig forrósítom, ezután felöntöm a tejjel.
Beleteszem a gomba- és a sárgarépa-reszeléket, ezután
beletördelem a húsleves-kockákat. Kevergetve sűrűre főzöm, közben szezámmaggal,
borssal és vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Végül bele-keverem a reszelt
sajt felét.
Elkészítése: a
kikent tepsibe egymás mellé rakom a fél sárgarépákat, és jól megpúpozom a
sajtos krémmel. Elő-melegített, közepesen forró sütőbe tolom és addig sütöm,
amíg a répák tetején levő mártáson szilárd kéreg nem sül, de vigyázat, a sajt
miatt hamar barnulhat!
Még tűzforrón megszórom a megmaradt sajttal és azonnal
tálalom.
Forrás: noitema.hu
0 Megjegyzések