Meghökkentő eredményre jutott egy tanulmány: egy átlagos szingli nő jóval többször megy bele védekezés nélküli szexbe, mint hinnénk. Számos esetben túl részeg ahhoz, hogy az óvszer eszébe jusson.

Megdöbbentő adatokat közölt egy brit tanulmány az egyedülálló nők szexuális szokásairól. Ha egy nő négy férfival létesített szexuális kapcsolatot egy bizonyos időszak alatt, az alkalmak közül 11-szer nem védekezett.

A hölgyek egyharmada a szenvedély hevében elfelejtette használni az óvszert, a szingli nők 18 százaléka túlságosan részeg volt ahhoz, hogy eszébe jusson a védekezés és 8 százalékuknak "nem szokása" óvszert használni - riasztó adatok.

Nagyon úgy tűnik, hogy a szingli nők 70 százaléka nem védekezik megfelelően szex közben. Tízből heten gyakran szeretkeznek védekezés nélkül.

A tanulmány 18 és 40 év közötti nők bevonásával készült, akiknek többsége a jelek szerint homokba dugja a fejét a szexuális úton terjedő betegségek kapcsán.

Ötből egy nő azt mondta: megbízott annyira szexuális partnerében, hogy úgy gondolta, nem ad át neki semmilyen fertőzést.

Dr. Tony Steele, a felmérést végző DrFox.co.uk társ-alapítója 2 ezer nő hozzáállását tesztelte a szexhez.

"A nyaraláson történt, védekezés nélküli szex általános - különösen, amikor a nők eleve úgy tervezik, hogy ha úgy adódik, idegenekkel töltenek el egy kellemes éjszakát. Nyaraláson valóban főleg ismeretlenekkel kerül össze az ember - szinte semmit nem tudnak ezekről a férfiakról, és a védekezés nélküli szex több, mint veszélyes. Nagyon nagy a kockázata annak, hogy elkapnak egy nemi betegséget" - mondta Dr. Steele.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a nők 12 százaléka úgy gondolja: a védekezéshez szükséges eszköz nem mindig elérhető, amikor szükség lenne rá.

Az életkor és a tapasztalat ellenére a 30-on túli nők egy része (10-ből 1) még mindig szégyelli felhozni a védekezést egy új partnerrel szemben. Az is kiderült: a 30 és 40 év közötti hölgyek esetében a leggyakoribb a nemi betegséggel fertőződés, őket a 18-29 év közötti korosztály követi.

Tízből egy nő mondta azt, hogy a védekezés nélküli szex vakáció alkalmával esik meg vele. Eközben a 40 éves korosztály esetében kétszer akkora a nem kívánt terhesség esélye, mint a 18-29 éves korosztályban.

A 30-40 év közötti nőknél a legjellemzőbb, hogy esemény utáni tablettához kell folyamodniuk. A harmincas nők 16 százaléka állította, hogy rosszabbul viszonyul a védekezés témájához, ahogy öregszik. A 30-40 év közöttiek között ötből egy nőnek volt része védekezés nélküli szexben az elmúlt 3 hónapban, összehasonlítva azzal, hogy ez a tinédzserek és huszonévesek körében ez csak 7-ből egynél fordult elő.

Mindez egy olyan korban történik, ahol a szex és a nemi betegségek megvitatása már egyáltalán nem tabutéma.

Minden korosztály egyetértett abban, hogy a nőknek és férfiaknak egyformán kell gondoskodni a védekezésről - ami meglepő, hiszen a nők azok, akiknek alapvetően vállalniuk kell a következményeket, ha a szexből terhesség lesz.

"A nőknek különösen gondoskodniuk kellene saját védelmükről, főleg, ha a férfi, akivel szeretkeznek, nem az életük része - mondta Dr. Tony Steele. - A védekezés nélküli szex esetében a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek kockázata is nagyon nagy!"

Forrás: noitema.hu