Ezt szeretni fogod: meg tudsz csinálni egy teljes testedzést anélkül, hogy felállnál!

Ha egy kicsit lustábbnak érzed magad, nincs kedved elmenni az edzőterembe, nehezebben mozdulsz meg, akkor sem kell kihagynod az edzést. Csak csináld végig a következő, kényelmes pózokon alapuló gyakorlatsort!

Bicikli ferdén

A következő gyakorlat nagyon hatékony, pedig csak egy picit különbözik a hagyományos biciklizéstől.

Feküdj a padlón, a hátad alsó része simuljon a földhöz, az ujjaidat kulcsold át a nyakad mögött. A jobb térdedet húzd fel, és közelítsd hozzá a bal könyöködet. Így kezdd a „pedálozást” a levegőben, mintha egy biciklit tekernél, annyi különbséggel, hogy mindig az ellentétes térdedhez húzod a könyöködet. Győződj meg róla, hogy a lapockáid is elemelkednek a földtől, nem csak a könyököd. Mozogj lassan, kontrolláltan, ne csak kapálózás legyen a gyakorlatból.

Számolj el magadban lassan 30-ig, addig ismételd a feladatot.

Lábemelés alkartámaszban

Kitűnő alakformáló a combhajlító lábemelés. Csak pár ismétlés, és bátran felveheted az aprócska sortodat!

Helyezkedj fekvőtámaszba úgy, hogy ne a tenyereden, hanem az alkarodon támaszd meg magad. A medencéd ne lógjon, tartsd a gerincoszlopodat és a fenekedet egyenesen. Emeld fel a jobb lábadat a földről, hajlítsd be a térdedet, és emelgesd lassan a mennyezet felé. Ne csavarodjon ki a medencéd!

Ismételd meg 10-szer a gyakorlatot, majd csináld meg ugyanezt bal lábbal is!

Lábemelés hídban

Erősítsd tovább a lábaidat, hogy biztosan érezd a fenék- és combhajlító izmaidat!

Feküdj a hátadra, tedd a karjaidat magad mellé a földre, a tenyereid nézzenek lefelé. Húzd fel a jobb térdedet, a bal lábad maradjon egyenes. Nyomd a jobb sarkad a padlóhoz, és kezdd el emelni a medencédet a földről úgy, hogy a tested merev híd pozícióban legyen. Lassan engedd vissza a talajra.

Ismételd 15-ször a feladatot, majd csináld meg a másik lábaddal is.

Belsőcomb erősítés pilates-szel

Nagyon egyszerűnek a tűnik a következő gyakorlat, pedig egyszerre erősíti a csípődet, a combodat és a hátadat is!

Feküdj a jobb oldaladra, legyen egyenes az egész törzsed. Tedd csípőre a bal kezedet, told előre a bal lábadat, a térdedet enyhén hajlítsd be. A jobb kezeddel támaszd meg a fejedet. Kilégzésre kezdd el emelni a jobb lábadat, majd engedd vissza. A törzsed végig maradjon egyenes.

Ismételd 30-szor az emelést, majd csináld meg a bal oldaladra fekve is, váltott lábbal.

Úszás a talajon

Alapvetően a karodat és a lábadat célozza, de a medencéd izmait is átmozgatja a következő feladat.

Feküdj a hasadon, nyújtsd a fejed mellett előre a karjaidat, a lábaid is legyenek egyenesek. Belégzésre emeld fel a karjaidat és a lábaidat a padlóról, majd kezdd el őket egy picit lebegtetni, mintha a víz felszínén ringatóznál.

30 másodpercig tartsd ki a pózt, majd pihenj egy kicsit, és ismételd meg még 4 alkalommal.

Olló a hasizomért

Dolgozz a gravitációval szemben, így gyorsan és hatékonyan eléred a célodat: a lapos, izmos hasat.

Feküdj a padlón a hátadra, a karjaid legyenek az oldalad mellett, a tenyereid a padlón. Ha szeretnéd védeni a derekadat, a medencéd alá is teheted a kezeidet. Emeld fel mindkét lábadat egyenesen a mennyezet felé 90°-ban. Lassan engedd le a bal lábadat, tartsd egyenesen. A talajtól 2-3 centire pedig emeld vissza a magasba.

Ismételd 20 alkalommal, majd csináld meg a gyakorlatot a jobb lábaddal is.
bsp;

1. Egy turmixgépbe dobáld bele a tojást, a tejet, a lisztet és a sót, keverd addig, míg sima nem lesz. Öntsd a masszát egy közepes tálba, fedd le és hagyd pihenni 45-60 percig szobahőmérsékleten. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Hevíts 2 evőkanál vajat egy serpenyőben és közepes lángon főzd fel, amíg habos lesz. Öntsd bele a tojásos-lisztes keveréket, majd helyezd a sütőbe és süsd addig, amíg megdagad, körülbelül 14-16 percig.

3. Vedd ki a sütőből, és hintsd meg fahéjjal. Kend meg a gyümölccsel és a maradék egy evőkanál vajjal a palacsinta tetejét. Spatula segítségével hajtsd félbe a palacsintát (vagy tekerd fel), majd csúsztasd rá egy tálra. Szeleteld 4 darabra.

Forrás: wellnesscafe.hu