Kétszínűség. Titok. Hazugság. Ezek a szavak jellemzik azt, aki kettős életet él. Megéri? Nem minden esetben. Mit kaphat és mennyit veszíthet az, aki titkos viszonyt folytat? Szinte mindent és mindenkit, aki eddig fontos volt.
Sok hírességről derült már ki, hogy félrelépett. Voltak nagy botrányok és válások, amelyeken hetekig csámcsogott a sajtó. De voltak olyanok, akiknek sikerült megmenteniük a sárba tiport házasságukat. Ők a szerencsésebbek.

Azért a hétköznapi emberek titkos légyottjai ritkábban derülnek ki, hiszen nincs annyi figyelő szempár. Kis motelek, hangulatos panziók eldugott szobáiban mély és szenvedélyes órák járnak azoknak, akik belevágnak egy ilyen kalandba. Az ilyen viszonyt folytatók élvezhetik a titok és a vágy kettős keverékét, amely megbolondíthatja az érzelmeket is. Ekkor már nincs visszaút. Mérlegelés és gondolkodás nélkül esnek egymásnak a felek, nem törődve a következményekkel. Majd újabb és újabb találka következik, jól megszervezetten, szinte már rutinszerűen. És ez tarthat hetekig, hónapokig, de akár évekig is.

Hogyan lehet így élni?

A válasz természetesen nem egyszerű. Hiszen annyi mindenre kell odafigyelni, egy ilyen kapcsolatformánál. A legfontosabb és legnehezebb elvárás, a titoktartás. Egy nem hivatalos kapcsolat esetén rengeteg kérdés felmerülhet. Például megéri-e belebonyolódni, vagy mit lehet veszteni és nyerni, de akár egy másik szempontból nézve azt is mérlegelni kell, hogy a lélek mennyit bír el. Mert ugye egy súlyos titok meggyötri ám a lelket rendesen.

A szeretőtartás a mai kor elfogadott része, mondják sokan. A legtöbben nem hagyják el a családjukat, nem borítják fel az eddig olajozottan működő életüket. De ha végül kiderül a titok, akkor viszont mindent elvesztenek egy szempillantás alatt. Mert ne ringassák magukat ábrándokba azok, akik belevágnak egy titkolt viszonyba, hogy nem fogja a hivatalos párjuk megsejteni a turpisságot, mert a legtöbben igenis észreveszik, hogy baj van. És ekkor robbanhat a bomba.

Mitől jó mégis?

Attól, hogy nincsenek szürke, nehézségekkel terhelt hétköznapok. Nincs elvárás, sem megfelelés, csak színtiszta vágy és élvezet. A csábítás nagy, de kivédhető, ha őszintén beszélnek egymással a párok érzelmekről, érzésekről, vágyakról.

Forrás: gondtalanfogamzasgatlas.hu