Képzeld el, hogy ehetsz palacsintát, francia pirítóst, sőt gofrit is, és még fogysz is!


Elkészítés: előkészítés: 15 perc, főzés: 10 perc, teljes idő: 25 perc

Hozzávalók:

- 120 g félédes csokoládé, apróra darabolva
- 90 g szobahőmérsékletű zsírszegény krémsajt
- 2 csésze szeletelt eper
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
-180 g olasz kenyér, átlósra, nyolc vékony szeletre vágva
- 2 nagy tojás
- 2 nagy tojás a fehérjéje
- 1 teáskanál vanília eszencia
- 1 evőkanál transz-zsírmentes margarin

Elkészítés:

1. Tedd egy kisebb tálba a csokoládét és a sajtot, majd jól keverd el. Egy másik tálba pedig öntsd bele az epret, a cukrot és a reszelt narancshéjat.

2. Kend el a csokoládé keveréket 4 szelet kenyéren úgy, hogy aztán a tetejére teszel mindegyiknek egy másik szeletet, amit finoman megnyomva, szendvicset kapsz.

3. Keverd össze az egész tojásokat, a tojásfehérjéket és a vanília eszenciát egy közepes tálban. Majd az előbb elkészített összes szendvicsed mindkét oldalát forgasd bele alaposan a tojásos masszába és tedd egy tányérra. 

4. Olvaszd fel a margarint egy nagy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Várd meg, amíg a hab leülepszik, majd add hozzá a szendvicseket és főzd addig, míg aranybarna lesz és megfő, ez körülbelül 4 percet jelent oldalanként. Forrón tálaljuk, tetején az eperkeverékkel.

Málnás-ricottás francia pirítós

Hozzávalók:

- 1 csésze málna
- 1 teáskanál méz
- ¼ csésze zsírszegény ricotta sajt
- 1 nagy omeg-3–mal dúsított tojás
- 1 evőkanál zsírszegény tej
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- 1 szelet tönkölybúza kenyér
- 1 evőkanál apróra vágott pekándió

Elkészítés:

1.Villával pürésíts 1/4 csésze málnát 1/2 teáskanál mézzel egy kis tálban. Add hozzá a ricottát, majd keverd össze és tedd félre.

2. Közepes lángon, egy kis teflonos serpenyőbe tégy egy kis repceolajat (vagy fújj bele főzőspray-vel).

3. Verd fel a tojást, a tejet és a fahéjat egy tálban, majd mártsd a kenyér mindkét oldalát a tojásos keverékbe.

4. Tedd a kenyeret a serpenyőbe, és süsd 1-2 percig oldalanként, vagy addig, amíg a tojás enyhén megpirul.

5. Végül koronázd meg az egészet a félretett ricottakeverékkel, majd szórd meg a pekándióval és a maradék málnával. A tetejét hintsd meg a maradék 1/2 teáskanál mézzel és szórj még rá fahéjat, ha szükséges.

Sült palacsinta bogyós gyümölcsökkel és fahéjjal

Elkészítési idő: előkészítés:  10 perc, főzés: 16 perc teljes idő: 1óra 26 perc

Hozzávalók:

- 4 nagy tojás
- 0,5 csésze 2%-os tej
- 0,3 csésze zabliszt
- csipet só
- 3 evőkanál lágy, sótlan vaj
- 0,25 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál málna vagy áfonya gyümölcskrém, melegítve

Elkészítés:

1. Egy turmixgépbe dobáld bele a tojást, a tejet, a lisztet és a sót, keverd addig, míg sima nem lesz. Öntsd a masszát egy közepes tálba, fedd le és hagyd pihenni 45-60 percig szobahőmérsékleten. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Hevíts 2 evőkanál vajat egy serpenyőben és közepes lángon főzd fel, amíg habos lesz. Öntsd bele a tojásos-lisztes keveréket, majd helyezd a sütőbe és süsd addig, amíg megdagad, körülbelül 14-16 percig.

3. Vedd ki a sütőből, és hintsd meg fahéjjal. Kend meg a gyümölccsel és a maradék egy evőkanál vajjal a palacsinta tetejét. Spatula segítségével hajtsd félbe a palacsintát (vagy tekerd fel), majd csúsztasd rá egy tálra. Szeleteld 4 darabra.

Forrás: wellnesscafe.hu