A technológia tényleg nem ismer lehetetlent. Immár nem kell izzadnod a 35 fokban, mert akár ruhadarabok is lehűthetnek a legújabb innovációnak köszönhetően. Akit pedig eddig az zavart, hogy vízbe lépve vizes lett a cipője, most megkönnyebbülhet. A kétéltű cipő és a hűtő ruhadarabok a 2013 nyár slágerei lehetnek.

A legújabb innovációk egyre inkább olyan funkciókat kínálnak, amelyek korábban „science fictionnek” tűntek. A technikai kütyük mellett a ruhadarabokat is elérték az ilyen jellegű fejlesztések. Ráadásul nem is űrruhának néznek ki, hanem a legújabb színeknek, trendeknek megfelelően átlagos öltözéknek tűnnek.

Az Omni-Freeze ZERO a hűtőtechnológia legújabb generációja. Képzelj el egy poliészter anyagú pólót, aminek a belső felületére több ezer 4 mm-es, ún. hidrofil polimergyűrűt helyeznek. Amikor a tömött buszon állva a 35 fokban elkezdesz izzadni, az anyag és ezek a kis gyűrűk elszívják a bőr felületén keletkező nedvességet, eközben a gyűrűk háromdimenziós körökké duzzadnak, akár a libabőr. Ez a folyamat hőenergiát von el, így csökken az anyag és annak környezetének hőmérséklete, és kellemes, hűsítő érzést kap a test. A mechanizmus azonnal beindul, amikor nedvesség éri az anyagot, és így megkíméli viselőjét az átizzadt daraboktól és a rossz közérzettől. Ráadásul nem zavaróak a kis duzzanatok, nem okoznak kényelmetlen érzést, még ha éppen ingben, pólóban, sapkában, vagy akár cipőben is helyezkednek el. Így míg utazószomszédod hónalján láthatóak a nagy foltok, te kellemes hűsben utazhatsz a legnagyobb melegben is.

Ha pedig már nyár és vízpart, akkor a Columbia fejlesztői előrukkoltak egy olyan cipővel is, amivel nyugodtan lehet jó pár centis vízben sétálni, horgászni, vitorlából ki-be ugrálni. A Drainmaker névre hallgató innováció vízelvezető képessége áttervezett talpkialakításon alapul, melyben speciális elvezető nyílások és nagyobb alagutak találhatók a víz számára. A cipő ráadásul kétéltű, mert megfelelő tapadást és megtámasztást biztosít a túrákon is, tehát szárazon-vízen is alkalmazható.

Forrás: otvenentul.hu