A gnocchi - mint minden rendes tésztaétel - olasz
gyökerekkel bír, ráadásul egyszerű és finom.
Vehetsz a boltban előre elkészített változatot, de mivel
házilag összerakva sem bonyolult fogás, érdemes inkább saját kezűleg
készítened, arról már nem is beszélve, hogy így bármivel kombinálhatod,
keverhetsz bele bármilyen zöldfűszert, feldobhatod sajttal és még sok minden
mással is.
Ha nem szeretnéd bonyolítani az ebédet, akkor egy kis vajban
pirított zsálya tökéletes ízesítést ad neki, már csak némi friss parmezán kell
a tetejére, és meg is van a hagyományos olasz ebéd.
Gnocchi
Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 tojás
só
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat mosd át alaposan, majd végy elő egy alkalmas
lábast, és főzd benne puhára őket. Ha ez megvolt, hámozd meg a burgonyákat, és
várj egy kicsit, amíg kihűlnek, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. Mérd ki a
lisztet.
A krumplit törd össze jó alaposan, üsd bele a tojást, adj
hozzá sót, majd lassan adagold hozzá a lisztet, egészen addig, amíg teljesen
össze nem áll jól formálható tésztává.
Ha ez megvan, az elkészült masszát vágd négy egyforma méretű
darabra, majd ezeket egyesével nyújtsd körülbelül kétcentis átmérőjű
hengerekké. Egy késsel vágd őket egységes méretűre darabokra, majd a
tenyereddel mindegyiket formáld ovális alakúra. Ezután már nincs más dolgod,
mint enyhén sós, forrásban levő vízbe dobálni őket, majd egy-két percet várni.
Ha a tészta feljön a víz tetejére, akkor kész van.
Forrás: femina.hu
0 Megjegyzések