A krumplipüré különlegessége nem a fűszerezésében, hanem
krémességében rejlik.
A krumplipürét illetően is igaz a mondás, miszerint ahány
ház, annyi szokás, hiszen egyesek tejjel, mások tejföllel vagy tejszínnel
készítik, de fűszerezésében is jócskán eltérnek egymástól a háziasszonyok
köretei.
Ha szeretnél egy igazán jó receptet kipróbálni, akkor
próbáld ki az alábbit, ez ugyanis ötvözi mindegyik krémességét, lágyságát és
ízletességét!
Krumplipüré
Hozzávalók:
1 kg krumpli
5 dkg vaj
2-3 dl tejszín
só
szerecsendió
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel
annyi vízben, ami pont ellepi. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd
puhára. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára. Keverd
hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem
folyik szét.
Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés
szerecsendiót, ettől különleges ízt kap. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre,
hogy felrottyanjon. Bármilyen húsételhez kitűnő köret.
Forrás: femina.hu
0 Megjegyzések