A krumplipüré különlegessége nem a fűszerezésében, hanem krémességében rejlik.

A krumplipürét illetően is igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás, hiszen egyesek tejjel, mások tejföllel vagy tejszínnel készítik, de fűszerezésében is jócskán eltérnek egymástól a háziasszonyok köretei.

Ha szeretnél egy igazán jó receptet kipróbálni, akkor próbáld ki az alábbit, ez ugyanis ötvözi mindegyik krémességét, lágyságát és ízletességét!

Krumplipüré

Hozzávalók:

1 kg krumpli
5 dkg vaj
2-3 dl tejszín
szerecsendió
Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.

Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon. Bármilyen húsételhez kitűnő köret.

Forrás: femina.hu