Hozzávalók: 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os csont nélküli
sertéstarja, só, egy evőkanál csípős gulyáskrém, 12 vékony szelet húsos
szalonna (sliced bacon), egy olyan hosszú szál lángolt kolbász, mint a forma,
15 dkg füstölt sajt
A tarjaszeleteket úgy verjük ki, hogy minél szélesebb szelet
legyen belőle, hisz így fér tökéletesen a formába. Széleit, inas részeit
bevágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk, a csípős gulyáskrémmel vékonyan
megkenjük.
Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk. A
szalonnaszeleteket úgy fektetjük bele, hogy az egyik szelet az egyik oldalon
lógjon túl a formán, míg a következő szelet a másik oldalon. A reszelt sajt
felét egyenletesen beleszórjuk. Két szelet tarját ráfektetünk - ha ügyesek
voltunk, éppen kitölti hosszában a formát. A lángolt kolbászt, miután bőrét
lehúztuk, lapjában kettévágjuk, egymás mellé a húsra fektetjük. Erre a másik
két szelet tarja kerül, amit egyenletesen megszórunk a maradék sajttal. A
szalonnaszeleteket a tetejére hajtjuk, majd a fóliával is becsomagoljuk. Egy
tepsire tesszük, és így toljuk a sütőbe.
Nem egészen közepes lánggal (170 C-fok; légkeveréses sütőben
155 C-fok) egy óra tíz percen át sütjük. Bármennyire is ínycsiklandó, nem
vágjuk fel azonnal, mert így nem lehet szépen szeletelni. Hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe
tesszük, hogy megdermedjen.
Másnap vágódeszkára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, majd a
rakott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tepsire fektetjük, és közepesen
forró sütőben pár perc alatt megmelegítjük. Lapátkanállal tányérra emeljük, így
tálaljuk.
Savanyúságot és burgonyapürét kínáljunk hozzá.
Tálalhatjuk hidegen is, úgy is nagyon finom.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések