Hozzávalók: 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os csont nélküli sertéstarja, só, egy evőkanál csípős gulyáskrém, 12 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon), egy olyan hosszú szál lángolt kolbász, mint a forma, 15 dkg füstölt sajt

A tarjaszeleteket úgy verjük ki, hogy minél szélesebb szelet legyen belőle, hisz így fér tökéletesen a formába. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk, a csípős gulyáskrémmel vékonyan megkenjük.

Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk. A szalonnaszeleteket úgy fektetjük bele, hogy az egyik szelet az egyik oldalon lógjon túl a formán, míg a következő szelet a másik oldalon. A reszelt sajt felét egyenletesen beleszórjuk. Két szelet tarját ráfektetünk - ha ügyesek voltunk, éppen kitölti hosszában a formát. A lángolt kolbászt, miután bőrét lehúztuk, lapjában kettévágjuk, egymás mellé a húsra fektetjük. Erre a másik két szelet tarja kerül, amit egyenletesen megszórunk a maradék sajttal. A szalonnaszeleteket a tetejére hajtjuk, majd a fóliával is becsomagoljuk. Egy tepsire tesszük, és így toljuk a sütőbe.
Nem egészen közepes lánggal (170 C-fok; légkeveréses sütőben 155 C-fok) egy óra tíz percen át sütjük. Bármennyire is ínycsiklandó, nem vágjuk fel azonnal, mert így nem lehet szépen szeletelni. Hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

Másnap vágódeszkára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, majd a rakott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tepsire fektetjük, és közepesen forró sütőben pár perc alatt megmelegítjük. Lapátkanállal tányérra emeljük, így tálaljuk.

Savanyúságot és burgonyapürét kínáljunk hozzá.

Tálalhatjuk hidegen is, úgy is nagyon finom.      

Forrás: stop.hu