Minden ötödik magyar szülő a mérnöki pályát választaná gyermeke számára. A HP Ink Advantage régiós felmérése szerint a magyarok szívesen látnák utódaikat a tradicionális szakmákban, kreatív pályán, vagy vállalkozóként.

A 11 országban végzett A HP Ink Advantage kutatásban arról kérdezték a szülőket, milyen foglalkozásokat választanának a legszívesebben gyermeküknek. A régiós átlagtól eltérően Magyarországon a mérnöki pálya volt a legnépszerűbb (20%), míg az orvoslás csupán az ötödik helyre került. Nálunk is második a jogász (17%), majd a kreatív szakmák (15%) következnek.

Az látszik az eredményekből, hogy a legnépszerűbb szakmákhoz komoly tudás szükséges, és aki hasonló pályára készül, az előtt sok év tanulás áll. A felkészülés, a felvételik és vizsgák teljesítése néha nagyon nehéz, ezt mindannyian tudjuk. A HP ezért kérte fel a téma szakértőjét, Sarah Moore professzort, hogy segítsen egy tanulási kézikönyv összeállításában, ami a kisebb és a nagyobb diákoknak, valamint a szülőknek is hasznára válhat.

Néhány tipp a kézikönyvből
Tedd átláthatóvá a környezeted!

A megfelelő munkakörnyezet, és a hely ergonómiája elengedhetetlenül fontos a tanuláshoz. Szükség van egy kényelmes székre, asztalra, jó világításra, könnyen elérhető ételre és frissítőre, sok helyre, ahova kitűzhetjük a kinyomtatott tanulási terveket, és színes tollakra, kihúzókra.

Tervezd meg az éved!

A tanévre érdemes teljes egészként tekinteni. Oszd be, melyik hónapban mit akarsz elérni, így jobban át fogod látni, mik az aktuális feladataid. Nyomtasd ki az éves tervet és tűzd ki a faladra!

Forrás: otvenentul.hu