Ahova várod, hogy bemehess dolgozni – A legvagányabb irodák a világban Biokert, csúszda, konténer és haditengerészeti dokk: a kreatív építészek agyszüleményei olyan irodák, ahonnan nem szeretnél hazamenni a nap végén. A világ legegyedibb munkahelyeiből válogattunk.


Square, San Francisco

Jack Dorsey, a cég alapítója rigolyásan ragaszkodik a tisztasághoz és a letisztult dizájnhoz – olyannyira, hogy köztudottan megkérte minden nap végén alkalmazottait, hogy pakoljanak el mindent az asztalukról. Az online keresztértékesítéssel foglalkozó cég irodáját ezért úgy alakította ki Denise Cherry dizájner, hogy a tereket világos színek, természetes anyagok és modern formák definiálják. Furnérlemezekkel és filccel kombinált, kétoldalt nyitott miniirodákat is tervezett, melyek egyrészt barátságos és kreatív alkotói kuckókként funkcionálnak, másrészt a a cég nevét (square – tér, négyzet, szögletes) is ötletesen kifejezésre juttatta.
Parliament, Portland

Ha már kreatív ügynökség, akkor kreatív iroda: a Parliament reklámügynökség irodájának minden szeglete az alkotói munkát inspirálja. Rusztikus, keményfából vonalazott padlója, tűzifából kialakított ívei és indusztriális hangulatú, szabadon hagyott plafonja ügyesen ötvözi egy imbolygó hajókabin és egy loftlakás hangulatát: a végeredmény egy fiatalos és hipszter munkatér. Az irodában mindent egyedileg gyártottak a cég számára, mely olyan ügyfelekkel büszkélkedhet, mint a Microsoft és az Xbox – már ezért a két névért is megérdemlik a vörös bársonykoronás medvebundát a padlón.
Skype, Stockolm

Impozáns terek, gyönyörű, osztott panorámaablakok és fiatalos bútorzat jellemzi a Skype svédországi irodáját. A fényes fehér dróthálós székek ötletesen szimbolizálják a világhálót, melyben a Skype köti össze a felhasználókat – a színes puffok pedig talán a számtalan országra is utalhatnak, ahol júzereik élnek –, vagy csak simán jól néznek ki, és nagyon kényelmesnek is tűnnek.

Forrás:/player.hu