Hozzávalók 10 szelethez: A tésztához: 4 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg darált dió, 2 dkg liszt. A krémhez: 50 dkg mélyhűtött gesztenyemassza, 2 evőkanál rum, 2,5 dl tejszín, egy tasak zselatinfix

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a fehérjét a sárgájával, a liszttel és a darált dióval.

Papírral borított sütőlapon a masszát 20x10 cm-es nagyságra elhúzzuk, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, kivesszük, és a papírral asztalra csúsztatjuk. Tizenöt percig pihentetjük, majd megfordítjuk, lehúzzuk róla a papírt. Két egyenlő részre vágjuk.

A krémhez az időközben kiengedett gesztenyemasszából 30 dekát áttörünk, elkeverjük a rummal és fél dl tejszínnel. A többi tejszínt kemény habbá verjük, lazán a krémhez elegyítjük a fixálóval együtt.

A kész lapok egyikét megkenjük a krém háromnegyedével, rátesszük a másik lapot. Óvatosan megnyomkodjuk, a tetejére tesszük a maradék krémet, és rányomjuk díszítésnek a visszamaradt gesztenyemasszát. A tetejére még tehetünk plusz tejszínhabot is. Rövid ideig pihentetjük, majd szeleteljük.

Forrás: stop.hu