A legtöbb ember tudja, hogyan kellene egészségesen táplálkoznia és élnie, de csak nehezen szánja rá magát. Hatékony a kis lépések módszere.

Az első lépés lehetne a tökéletes nap. Heti egyszer vagy kétszer igyekezzen betartani az előírásokat. Ha az ember észreveszi, hogy használt az átállás, akkor egyre több lesz a héten a tökéletes nap.



Jóllakni és pihenni
Jót tesz, ha többórás szüneteket iktatunk be két étkezés közé, amikor semmi édeset sem veszünk magunkhoz. Ezzel sikerül az inzulint alacsony szinten tartani. Hogy ne legyen gyötrő a farkaséhség, előnyös a főétkezéseknél jóllakni. Legjobb a fehérjében gazdag étkezés.

Ideális időbeosztás
Éhezéssel nem lehet kivédeni a cukorbetegséget. Úgy kell elosztani az étkezéseket, hogy a zsírégetés éjszaka lendületet kaphasson.

Reggel jöhet a teljes kiőrlésű lisztből készülő pékáru vagy müzli gyümölccsel.
Ebédre vegyes étek (szénhidrát, fehérje).

Este viszont ajánlatos lemondani a szénhidrátról, vagyis kenyér és főtt tészta helyett húst, zöldséget, salátát fogyasztani.

Fehérjében gazdag koszt
A proteinek az egészséges táplálkozás fontos, ráadásul tökéletes építőkövei. Aki előnyben részesíti a fehérjében gazdag táplálékot, kevesebb kalóriával is jóllakik. A fehérje ugyanis kellemesen, hosszú időre telít, ráadásul támogatja az izomépítést. Nemcsak a tyúktojásban található, hanem halban, húsban, tejtermékben, szójában, hüvelyesekben.

Mi laktat inkább?
Minél több víz, annál kevesebb kalória. A főtt krumpli nyolcvan százalékkal több folyadékot tartalmaz, mint a kiszárított burgonyaszirom. Utóbbival csak jó sokat elpusztítva érezzük magunkat jóllakottnak, viszont zsírt nyelünk.

Mire jó az izom?
Az izomzat akkor is égeti a kalóriát, ha nem edzünk, tehát érdemes fölépíteni. Kezdetben heti két-három rövid program is megteszi, lassan lépjünk előre.

Tudatos lazítás
Stresszes állapotban gyakrabban tör az emberre az édes vagy a sós utáni vágy. Ki ne függesztette volna még fel a diétát valami jó falat kedvéért? Ha így is van, nincs itt a világvége. Ne adjuk át magunkat a "most már úgyis mindegy" érzésnek. Szemet kell hunyni a hiba felett, majd a következő étkezéssel ellensúlyozni.  

Forrás: stop.hu