A makarónit megfőzöm és meleg vízzel leöblítem. Közben a
füstölt szalonnát nagyon apróra összevágom, és a felének kiolvasztom a zsírját
(a másik felét félreteszem). A szalonnazsírra ráteszem a megtisztított és
apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst. Folytonosan
kevergetve fehéredésig pirítom, ezután hozzáteszem a paradicsompürét, és azzal
is pirítom tovább egy-két percig. Végül beleszórom a fűszereket, és ráöntöm a
vörösbort, valamint még egy deci vizet.
Fedő alatt összepárolom. Hagyom, hogy kihűljön. A megfőtt és
lecsöpögtetett tésztát összekeverem 1 dl tejföllel és 1 habosra felvert
tojással, a megmaradt tejfölt és a másik habosra kevert tojást pedig a
húsraguhoz adom. Egy kisebb tepsibe simítom a tészta egyharmadát, erre rákenem
az egyharmadnyi húsragut, majd ugyancsak egyharmadnyi reszelt sajttal
meghintem. Újabb egyharmadnyi tésztát terítek rá. Erre húsragu kerül, ezt
követően ismét egy réteg reszelt sajt, amit betakarok az utolsó réteg
tésztával. Végül beborítom a megmaradt húsraguval, és elosztom a tetején a
félretett, apró szalonnakockákat. Az egészet előmelegített, forró sütőben addig
sütöm, amíg szép pirosbarna kéreg sül a tetejére. Még forrón ráhintem az utolsó
adag reszelt sajtot, és kockákra vágva kínálom.
Elkészítési ideje: kb. 75 perc.
Forrás: noinetcafe.hu
0 Megjegyzések