Egyben megegyezhetünk: egy fárasztó, stresszes nap után nincs jobb, mint egy kis kényeztetés. Hogy fogj hozzá? Segítünk.

Ugyan még csak most kezdődött el ez az év, a tél már régóta tombol, és a java még hátra van. Az energiatartalékok fogytán vannak, kevés a napfény, így aztán a boldogsághormonok sem termelődnek olyan szorgosan. Be kell hát segíteni a szervezetnek és persze a szellemnek is, hogy ne merülj ki, és legyen érkezésed tartani a balanszot. Néhány olcsó, mégis sikeres tippel segítünk, hogy kicsit ellazulj és kényeztesd magad, mert igazán rászolgáltál.

1. Kezd vidáman a reggelt
Szereted a kávét? Bolondulsz a smoothie-ért? Simán elcsábít egy különlegesebb tea? Hát, ne vond meg magadtól a finom és élvezetes dolgokat. Vagy otthon készítsd el kedvenceidet, vagy térj be a kedvenc kávézódba, reggeliző helyedre, és lepd meg magad egy favorittal. Jobban indul a nap, energiához jutsz és már mosolyogva érkezel a munkahelyedre. Ne feledd a reggeli étkezést sem, mert az alapozza meg a napot.

2. Szocializálódj
Nincs is jobb, mint egy csevej egy rég nem látott baráttal, egy hosszúra nyúló telefonbeszélgetés a legjobb barátnővel, vagy egy éjjeli skype-olás a külföldön élő haverral. Ebben a sötét, hideg évszakban mindenki hajlamos a befordulásra, de neked nem muszáj követned a hagyományokat. Pörögj a barátaiddal, járj mulatni, ebédelj közösen a közelben dolgozó ismerősökkel, tölts sok időt a családdal. Máris jobb, ugye?

3. Mozogj zenére
Reméljük alap felvetés, hogy sportolsz valamit! Teljesen mindegy, hogy a futópadon izzadsz, kangoo-ra jársz, DVD-re tornázol, vagy esetleg a mi legújabb edzésprogramunkat követed, sok múlik a zenén. Nagyon sok. A magas bpm számú zenék felpezsdítenek, követned kell a ritmust, és hidd el, még vidámabb is leszel a gyorsaságtól. Ipod a fülbe és mozgás!

4. Lepd meg magad
Persze a karácsonyi extra kiadások miatt most biztos nem vagy a legdőzsőlősebb hangulatodban, de egy-egy apróságot megengedhetsz magadnak. Apróságon nem egy újabb csizmát értünk, hanem mondjuk egy finom illatú testápolót, egy bugyit, vagy fülbevalót. Kicsi dolgok ezek, de már a vásárlás tudata is feldob, nem beszélve a zsákmányról.

5. Végy egy forró fürdőt
Bizony! Mire van a kád, ha nem a téli pancsikolásra? Válassz egy finom habfürdőt, az aromaterápiánál jobb nincs. Vigyél be pár mécsest, gyertyát a fürdőszobába és tegyél fel chill out vagy ambient zenét. Fél óra ázás már feltölt, és remek lesz a habok után álomba szenderülni.

Apróságok, mégis nagyon hatékonyak. Pörgesd fel magad, ne süppedj bele a téli lustaságba! Ha nem vermelsz be túlzottan, hamarabb eljön a tavasz.

Forrás: stylemagazin.hu