IZOMNÖVELÉSHEZ: MOGYORÓS MARTINI (20G FEHÉRJE/POHÁR)







2 egység alkohol, 374 kcal

Hozzávalók:

40ml Kahlúa likőr

20ml vodka

25ml zsírszegény tejszín

2 tojásfehérje

1 csepp vanília esszencia

1 evőkanál natúr mogyoróvaj

1. Öntsd a hozzávalókat shakerbe, add hozzá az egészséges zsírban gazdag mogyoróvajat.

2. Adj hozzá jeget, és rázd, amíg a vállad bírja. Ha túl sűrű lett, önts hozzá egy kis tejet. Töltsd ki Martinis pohárba, és kínáld meg vele izmaidat.

Bónusz: A sárgájától megfosztott tojás 12g extra fehérjét biztosít, további telített zsírok nélkül.

IZOMFÁJDALOM ENYHÍTÉSÉRE: BRAZIL BOMBA
1.5 egység alkohol, 132 kcal

Hozzávalók:

40ml Bacardi

1 púpozott teáskanál reszelt gyömbér

15ml agavé nektár

15ml ananászlé

1 lime leve

2 csipet cayenne-i bors

2. Tedd a hozzávalókat a shakerbe. Törd össze a gyömbért, hogy kiengedhesse fájdalomcsillapító hatású fitokemikáliáit (használj fakanalat). A gyömbér jótékony hatására a bors is ráerősít: a csípős fűszer ugyanis tompítja a szervezet azon neurotranszmittereit, melyek a fájdalomingereket továbbítják az agy felé.

2. A shakert alaposan rázd össze, majd egy sling pohárat tölts meg jégkockával, öntsd ki az italt és jól keverd össze. Ízlés szerint gyömbérsörrel tovább hígíthatod.

Bónusz: A gyömbér olajai 25%-kal csökkenthetik az edzés utáni fájdalmat, állítja a The Journal of Pain című szaklap egyik cikke.

A VÉGTELEN ENERGIÁÉRT: MEXIKÓI ÚJRAÉLESZTŐ
2 egység alkohol, 168 kcal

Hozzávalók:

1 kis darab friss chili

40ml fehér Tequila

20ml ananászlé

10ml agavé nektár

1 lime leve

100ml búzasör

1. Hűséges társad egy hosszú állóképességi edzés estéjén. Törd össze a chilit a shakerben (kapszaicin tartalma segít egyensúlyban tartani vércukorszintedet), öntsd rá a tequilát és az ananászlét. Most jöhet az agavé és a limelé.

2. Rázd erősen 20-30 másodpercig, majd sling pohárba vagy magas falú – highball – pohárba töltsd ki (a jégkockákkal bánj bőkezűen). Öntsd nyakon a sörrel és érezd, ahogy a szénhidrát raktáraid feltöltődnek. Kész is van: Dél-Amerika egyetlen pohárban.

Bónusz: Az alacsony glikémiás indexű agavé gyors energiát biztosít , a cukorbomba  negatív hatásai nélkül. Emellett sportolókkal végzett tanulmányok bizonyítják, hogy a búzasör  csökkenti az tréninget követő megbetegedések esélyét.

Forrás: menshealth.hu